Recepta de pa de xeixa

Hi ha moltes maneres de fer pa, tantes com persones que els agrada crear i experimentar.

En aquest blog hi haurà un recull, esper que extens, de maneres de fer pa. De moment,  una de clàssica:20160421_195243escalat

Ingredients:

  • 500 grams de farina de xeixa morena
  • 270 cl d’aigua (o fins que “estigui bé”!!!)
  • Una culleradeta de sal
  • 12 grams de llevat (si es pot fer amb massa mare, és millor i més gustós; en aquest cas, 175 grams)

S’ha de pastar la farina i la sal amb el llevat dissolt amb aigua teba, i anant afegint aigua. Quan té una textura consistent, es posa dins un recipient antiadherent i es deixa tovar; pensau que doblarà el volum.

Es posa el forn a 250 graus, i quan hi ha arribat (convé tenir un termòmetre) es baixa a 200 i s’enforna.  Als 20 minuts es pot baixar als 180 graus. Passats 45 minuts sol ser cuit.

Es bo esquitxar amb aigua les parets del forn per crear una crosta cruixent.

Una vegada cuit, s’ha de treure del motlo perquè refredi.